Om oss

Om oss

S*Pussels är en familjeuppfödning i Skarpnäck och Norra Sköndal, söder om Stockholm. Vårt mål är främst att föda upp friska, rastypiska katter med ett underbart temperament. Uppfödningen drivs främst av Eva Hellenberg och Evelina Oldenburg (tidigare Hellenberg), med hjälp från resterade familjen. Eva arbetar som förskollärare på en skola i Skarpnäck och Evelina arbetar som lärare.

 

Katthistorien började för oss på 80-talet. Då med en brunmaskad birma och en blåtabby huskatt, vilka följde oss i många härliga år. Efter ett par kattlösa år, som däremot var fulla av marsvin och kanin, så började vi fundera på att skaffa katt igen. Tanken föll självklart tillbaka på den vackra birman, men även den nya coola rasen ragdoll som vi precis hade hört talas om, så stog det klart att valet skulle stå mellan dessa två raser. Efter att ha varit på utställning och pratat med flera uppfödare av båda raserna så hade vi bestämt oss. Det skulle bli en ragdoll!! Vi hörde av oss till flera uppfödare och fick då kontakt med Åsa Hammarlund, S*Heros. Det var hos henne vi hittade vår "Pyttan" eller S*Heros Petrina som hon heter egentligen. Vi kommer aldrig att glömma första besöket hemma hos Åsa! Det var kärlek vid första ögonkastet, inte bara av kattungarna utan känslan av rasen. Birman vi hade haft tidigare hade ofta gått och gömt sig när vi hade gäster, nu kom en hel okänd familj in och hela kattflocken mötte oss i dörren.

 

 

Det var även med "Pyttan" som vårt intresse för utställning startade. Vi hade köpt en sällskapskatt, men Åsa tyckte självklart att vi skulle testa att ställa ut. Så i april 2004 klev vi för första gången in i en utställningslokal som utställare för första gången. Gissa om vi var nervösa! Men bra gick det och vi var fast! Och fler utställningar skulle det bli. På SRC KM 2005 fick Evelina chansen att gå assistent för första gången, något som hon genast fastnade för! Nu går hon assistent på de flesta utställningarna vi åker på!

 

Vi säljer de flesta av våra kattungar till sällskap. Men självklart är det roligt om katten ställs ut om den passar för det (och vill), men i första hand vill vi hitta ett kärleksfullt hem. Ingen kattunge säljs efter enbart internetkontakt, men självklart är det en bra start. För båda delar vill vi att allt ska kännas "rätt" och att katten ska få det så bra som möjligt! Vi vill även gärna hålla kontakten med våra kattungeköpare för att se hur "våra bebisar" utvecklas, men även finnas där med råd och stöd om det behövs.

 

 

Namnet Pussels

 

Namnet Pussels kommer från barnböckerna om Alfons Åberg. När vi startade vår uppfödning så var dessa böcker stora favoriter hos den då yngsta familjemedlemmen Fredrika. Alfons har en katt som hetter Pussel.

Evelina och Eva med S*Pussels Raring JW

Fredrika och delar av Skoterkullarna 2006.

Vi har tillstånd från Länsstyrelsen att driva kattuppfödning (§ 16 djurskyddslagen).