fodervärd

Fodervärd

Att vara fodervärd
Att vara fodervärd innebär du inte betalar någon köpesumma för katten och katten övergår i din ägo när den avtalade fodervärdsperioden är slut. Under tiden som katten går i avel är det vi som uppfödare som äger katten och betalar alla avelsrelaterade kostnader medan du som fodervärd har ansvar för kattens omvårdnad och skötsel och står för de kostnader som hör en sällskapskatt till såsom foder, vaccinationer, kattsand osv.


Vi vill att honan får två kullar. Kullen föds och växer upp hos fodervärden (eller hos oss om vi kommer överens om detta). Det är även fodervärden som står för kattungarnas skötsel och omvårdnad. Som uppfödare står vi för alla kostnader som har med kullen och kattungarna att göra såsom eventuella parningsavgifter, foder, försäkringar, leksaker osv. Vi vill självklart vara delaktiga i kattungarnas uppväxt.

När avelskarriären är över så övergår katten till fodervärdens ägo, som kastrerad sällskapskatt.


Tycker du att detta låter intressant eller vill veta mer är du varmt välkommen att höra av dig, gärna via mail som första kontakt där du kan skriva en liten presentation av dig själv och varför just du skulle vilja vara fodervärd.


info@pussels.se

 

Copyright © S*Pussels  info@pussels.se